Robert Ronald Bell

Foto Bell

Geallieerde Gemenebest militair



Militair onderdeel

Bijdragen

De volgende bijdragen zijn door bezoekers toegevoegd:

Ronald verloor zijn leven 2 dagen nadat hij getrouwd was.

Robert Ronald Bell (567353) was Flight Sergeant bij het 97 Squadron, Royal Air Force. Hij sneuvelde op 8 augustus 1941 op 23-jarige leeftijd. Ronald had vijf zussen en was het jongste kind en enige zoon van John en Mary Ann Bell. Hij werd gedoopt... Lees meer

Robert Ronald Bell (567353) was Flight Sergeant bij het 97 Squadron, Royal Air Force. Hij sneuvelde op 8 augustus 1941 op 23-jarige leeftijd. Ronald had vijf zussen en was het jongste kind en enige zoon van John en Mary Ann Bell. Hij werd gedoopt in de St. Peter's Church op 14 april 1918.

De 97ste was een Bombersquadron, onderdeel van 5 Group, en gestationeerd in Coningsby. In 1941 vlogen ze met Avro Manchester-bommenwerpers. Bij één incident werd hij neergeschoten boven het Engelse Kanaal en lag hij in het water met de navigator die niet kon zwemmen. Ronald probeerde hem drijvende te houden toen hij een boot zag en zich ernaartoe draaide om om hulp te roepen. Toen hij zich omdraaide, was de navigator verdwenen.

Om middernacht in de ochtend van 8 augustus 1941 vlogen hij en zijn bemanning in Hampden AE303, met 4 andere bommenwerpers van het Squadron, in een aanval op de Krupps-fabriek in Essen, Duitsland. In het Operation Records-boek staat: 'Vermist na missie - geen nieuws na vertrek vanaf de basis...' Omdat hij al eerder was neergeschoten en gered, hoopte zijn moeder dat hij krijgsgevangene zou zijn. Toen de oorlog voorbij was, wachtte ze tot hij thuiskwam...

Ronald verloor zijn leven slechts 2 dagen nadat hij getrouwd was.

Hij wordt herdacht op de Algemene Begraafplaats Terschelling (West-Terschelling) en op de grafsteen van zijn ouders op Scotter Cemetery.

Sluiten
Bron: https://nl.findagrave.com/memorial/13836854/robert-ronald-bell/flower

Geplaatst door Margreet Brouwer op 27 december 2023

Voeg zelf een monument toe

Log in om een monument toe te voegen

Voeg zelf een bijdrage toe

Log in om een bijdrage toe te voegen
Menu